Bálint nap és farsangi fánk sütése
Iskolánk farsangi báljának előkészületeként a Bálint napot egy romantikus filmvígjáték
megtekintése mellett farsangi fánk sütésével tettük tanulóink számára emlékezetessé.
Délutános munkaközösségünk közös erővel, és odaadással vágott neki ennek a napnak. A
fánk alapanyagait előzetesen, közös anyagi ráfordításból vásároltuk meg. A sütéshez
szükséges további eszközöket a fánksütés napján hoztuk magunkkal. A tészta összeállításában
néhány tanuló segítségét is kértük, akik a tojások felverésével, élesztő felfuttatásával, és a
tészta kavarásával járultak hozzá a munkálatokhoz. A művelet jól sikerült, tésztánk egy óra
alatt a háromszorosára kelt. Megkezdődhetett a nyújtás és szaggatás, majd a fánkok kisütése
olajban. A szépen megsült fánkokat ezután lekvárral, és porcukorral meghintve tálaltuk a
gyerekeknek az iskola ebédlőjében. A változatos házilekvárokat, mint a barack-, eper-,
szilva-, alma-, füge-, valamint a különleges kivi lekvárt, a délutános pedagógusok készítették,
és biztosították erre az alkalomra. Az elkészített, mintegy 100 db farsangi finomság nagyon
kelendő volt a gyerekek körében, gyorsan elfogyott és mindenkinek nagyon ízlett.
Délutános kollégáimmal ezen a napon mindannyian azért dolgoztunk, hogy a gyerekek
számára örömet okozzunk ezzel a farsangi süteménnyel. Szabó Katalin, Bekker-Bogár
Andrea, Jázsján Szuzanna és Fáber Erika a fánk összeállításában, sütésének folyamatában
vettek részt aktívan. Papp-Molnár Judit és Szilasi Enikő a tálalásban, kínálásban segédkezett a
gyermekek számára. Balla Tibor és Németi Attila a gyermekek felügyeletét valamint a
mindenkit megnevettető vígjátékot biztosították.
A farsangi fánk sütésének felelőseként, minden délutános pedagógus kollégámnak köszönöm
szépen, hogy munkájukkal, aktív segítségükkel és anyagi ráfordítással hozzájárultak a
program sikeres lebonyolításához.